fbpx

Uutisarkisto

2021 (7)

elokuu (1)

toukokuu (2)

huhtikuu (1)

helmikuu (3)

2020 (3)

joulukuu (1)

syyskuu (2)

2019 (17)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (2)

syyskuu (1)

elokuu (1)

heinäkuu (3)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

tammikuu (1)

2018 (11)

joulukuu (3)

elokuu (1)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

2017 (50)

joulukuu (2)

marraskuu (9)

lokakuu (7)

syyskuu (5)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (3)

toukokuu (5)

huhtikuu (4)

maaliskuu (4)

helmikuu (4)

tammikuu (3)

2016 (10)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (1)

syyskuu (2)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (1)

Uutisten haku

Innovatiivisuus on vuorovaikuttamista

Previous Next

Econet-konserni on uutisoinut viime aikoina viennistä, mutta nyt on aika kääntää katse kotimaahan. Aalto-yliopiston professori Riku Vahala kirjoitti Tekniikka & Taloudessa kuinka suomalaiset vesilaitokset ovat jääneet jälkeen kansainvälistymisessä, ja miten tulevaisuudessa Suomen vesihuollon saneeraustarve tulee kasvamaan.

Innovatiivisuutta rajoittaa se, kun kaikki on hyvin. Miksi vesilaitoksen pitäisi kokeilla uutta tekniikkaa tai olla innovatiivinen hankinnoissa, jos vanhakin menetelmä toimii ja haluttuihin puhdistustuloksiin päästään?

Muutaman vuoden kuluttua tilanne voi olla jo toinen saneeraustarpeen kasvaessa.

Jos vesilaitoksella on tiedossa saneerausprojekti, niin samalla voisi olla innovatiivinen ja tutkia ennakkoluulottomasti ulkomailla olevia vesilaitoksia ja niiden käyttämiä tekniikoita. Sopisiko esimerkiksi Euroopassa jo käytössä oleva kalvotekniikka myös meille Suomeen veden puhdistukseen? Olisko tekniikka kenties parempi, edullisempi tai tehokkaampi, jos se on jo vakiintunut menetelmä muualla?

Suomi-veden voi saada puhtaaksi myös muillakin tekniikoilla kuin Suomi-tekniikoilla.

Ruotsalainen tytäryhtiömme Econet Vatten & Miljöteknik näyttää jo hyvää mallia uusien tekniikoiden käyttöönotossa. Econet Vatten & Miljöteknikillä oli jo viime vuonna urakka, jossa jätevesilaitoksen typenpoistoa tehostettiin Anammox-bakteerien avulla. Suomessa on vasta testattu tätä menetelmää.

Minusta vesialalla tarvitaan enemmän rohkeutta ja ennakkoluulot voisi jättää sikseen.

Hyvät referenssit auttavat uuden tekniikan käyttöönotossa, joten kyse ei ole siitä, että ostaisi sian säkissä. Tarvittaisiin vain uskallusta kokeilla. 

Matti Leppäniemi

Kirjoittaja on Econet-konsernin toimitusjohtaja.

Lisätiedot medialle:

Matti Leppäniemi, Econet Oy, puh. 040 553 3001, matti.leppaniemi(a)econetgroup.fi

Econet Group on vesi- ja ympäristötekniikan palveluyritys. Konserniin kuuluvat Econet Oy, Dewaco Oy ja Oy Slamex Ab. Helsinkiläisen Econetin tehtävänä on suunnitella ja tarjota ratkaisuja puhtaan veden sekä ympäristön puolesta maailmanlaajuisesti. Laitilassa sijaitseva Dewaco on puolestaan erikoistunut lietteen tiivistykseen, kuivaamiseen ja poistoon. Lahtelainen Slamex suunnittelee ja valmistaa laitteita veden- ja jäteveden käsittelyyn. Konsernin liikevaihto on noin 22 miljoonaa euroa.

Kehitä vesiosaamisesi uudelle tasolle digitaalisen AQ-asiakaslehtemme avulla. AQ-asiakaslehti ilmestyy 2 kertaa vuodessa.

Yhteydenottolomake

Yhteystiedot

ECONET OY
Malminkaari 5B
00700 Helsinki
Puhelin: 09 8366 250
S-posti:
Y-tunnus: 2438595-3

 

DEWACO OY
Raviraitti 3
23800 Laitila
Puhelin: 02 461 800
S-posti:
Y-tunnus: 2221862-5

Tervetuloa Econet Group Ltd kotisivulle. Käytämme evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseen, sinulle hyödyllisen sisällön tarjoamiseen ja mainosten esittämiseen. Lue lisää kohdasta evästeet.