fbpx

Uutisarkisto

2021 (6)

toukokuu (2)

huhtikuu (1)

helmikuu (3)

2020 (3)

joulukuu (1)

syyskuu (2)

2019 (17)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (2)

syyskuu (1)

elokuu (1)

heinäkuu (3)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

tammikuu (1)

2018 (11)

joulukuu (3)

elokuu (1)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

2017 (50)

joulukuu (2)

marraskuu (9)

lokakuu (7)

syyskuu (5)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (3)

toukokuu (5)

huhtikuu (4)

maaliskuu (4)

helmikuu (4)

tammikuu (3)

2016 (10)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (1)

syyskuu (2)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (1)

Uutisten haku

Arktisen kylmissä oloissa vedenkäsittely vaatii erikoisosaamista

Previous Next

Toimitukset kylmiin, jopa arktisiin oloihin eivät pelota pohjoismaista vesialan osaajaa. Runsaat lumisateet ja suuret lämpötilan vaihtelut yli +30 °C helteestä jopa -50 °C pakkaseen on otettava huomioon jo vedenkäsittelylaitteiden suunnitteluvaiheessa. Tietenkin myös toimitusajankohta on valittava niin, että laitteet voidaan asentaa lämpimään vuodenaikaan.

Esimerkki erinomaisesta, arktisen kylmiin olosuhteisiin soveltuvasta rakenteesta on Slamex-pyöröselkeyttimien kahlaava pyörä –ratkaisu.

Tavanomaisessa rakenteessa ongelmana on jään ja lumen kerääntyminen selkeyttimen vetovaunun ajoradalle. Sen vuoksi vetovaunun eteen asennetaan lumiharja, joka puhdistaa ajoradan lumesta samalla kun vetovaunu pyörittää selkeytinkoneistoa.

Pohjoisen ankarissa olosuhteissa se ei aina riitä, vaan lisäksi ajorataan tarvitaan lämmitys. Lämmityskaapeleiden asennus ja käyttö ei kuitenkaan aina ole ongelmatonta, ja se kuluttaa paljon energiaa.

Slamexin kahlaava pyörä –ratkaisu korvaa sekä lumiharjan että lämmityskaapelit, sillä siinä vesi poistuu selkeytinaltaasta ajoradan yli, jolloin ajorata pysyy jatkuvasti sulana ja lumettomana. Vetovaunun pyörä siis liikkuu eli ”kahlaa” vedessä. Se on sekä rakennuskustannuksiltaan että käyttökustannuksiltaan huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin lumiharja ja ajoradan lämmitys.

Venäjällä kahlaava pyörä –ratkaisua ei toistaiseksi juuri tunneta. Venäläinen asiakkaamme kuitenkin kiinnostui ratkaisusta, koska pystyimme sillä vastaamaan asiakkaamme tärkeimpiin tarpeisiin, joita olivat kustannussäästöt ja laitteiden varmatoimisuus myös talviolosuhteissa.  Ensimmäisten onnistuneiden pilottitoimitusten jälkeen asiakas oli niin tyytyväinen, että tilasi myös seuraavat selkeyttimet kahlaava pyörä –ratkaisulla.

Anja Berdov
Kirjoittaja on Venäjän viennin assistentti.

Lisätiedot medialle:

Vadim Fedorov, Econet Oy, puh.040 556 4522, vadim.fedorov(a)econetgroup.fi

Econet Group on vesi- ja ympäristötekniikan palveluyritys. Konserniin kuuluvat Econet Oy, Dewaco Oy ja Oy Slamex Ab. Helsinkiläisen Econetin tehtävänä on suunnitella ja tarjota ratkaisuja puhtaan veden sekä ympäristön puolesta maailmanlaajuisesti. Laitilassa sijaitseva Dewaco on puolestaan erikoistunut lietteen tiivistykseen, kuivaamiseen ja poistoon. Lahtelainen Slamex suunnittelee ja valmistaa laitteita veden- ja jäteveden käsittelyyn. Konsernin liikevaihto on noin 22 miljoonaa euroa.

Kehitä vesiosaamisesi uudelle tasolle digitaalisen AQ-asiakaslehtemme avulla. AQ-asiakaslehti ilmestyy 2 kertaa vuodessa.

Yhteydenottolomake

Yhteystiedot

ECONET OY
Malminkaari 5B
00700 Helsinki
Puhelin: 09 8366 250
S-posti:
Y-tunnus: 2438595-3

 

DEWACO OY
Raviraitti 3
23800 Laitila
Puhelin: 02 461 800
S-posti:
Y-tunnus: 2221862-5

Tervetuloa Econet Group Ltd kotisivulle. Käytämme evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseen, sinulle hyödyllisen sisällön tarjoamiseen ja mainosten esittämiseen. Lue lisää kohdasta evästeet.