fbpx

Uutisarkisto

2021 (7)

elokuu (1)

toukokuu (2)

huhtikuu (1)

helmikuu (3)

2020 (3)

joulukuu (1)

syyskuu (2)

2019 (17)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (2)

syyskuu (1)

elokuu (1)

heinäkuu (3)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

tammikuu (1)

2018 (11)

joulukuu (3)

elokuu (1)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

2017 (50)

joulukuu (2)

marraskuu (9)

lokakuu (7)

syyskuu (5)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (3)

toukokuu (5)

huhtikuu (4)

maaliskuu (4)

helmikuu (4)

tammikuu (3)

2016 (10)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (1)

syyskuu (2)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (1)

Uutisten haku

Suomalaisyritykset liian pieniä – Cleantech-yritys haluaa kerätä ison verkoston

Previous Next

Vesi- ja ympäristötekniikan palveluyritys Econet Group kannustaa cleantech-alan toimijoita tiiviimpään yhteistyöhön.

Econet Oy:n laatupäällikön Taina Dammertin mukaan se on suomalaisyritysten ainoa keino menestyä isoissa kilpailutuksissa ja saada lisää vientiä.

- Meillä on Suomessa paljon osaamista, mutta alan toimijat ovat liian pieniä pärjätäkseen yksin. Econet voisi hyvin toimia veturina innovaatiokumppanuudessa, Dammert sanoo.

Innovaatiokumppanuus tarkoittaa sitä, että jo tarjousvaiheessa yritykset voisivat tehdä yhteistyötä ja tarjota yhdessä esimerkiksi uuden tavan puhdistaa ja käsitellä jätevettä. Innovaatiokumppanuus tuli ajankohtaiseksi, kun hankintalaki uudistui vuodenvaihteessa.

- Innovaatiokumppanuuden hyödyntäminen vaatii rohkeutta tilaajalta, mutta sen avulla vesialalla voitaisiin ottaa käyttöön uusia toimintatapoja ja tekniikoita. Alussa vesialan keksintöjä voisi testata Suomessa ja sen jälkeen tarjota niitä myös ulkomaille, Dammert sanoo.

Econet voisi hyvin toimia edelläkävijänä ja hyödyntää innovaatiokumppanuutta toisten yritysten kanssa. Tällä tavalla esimerkiksi pieni startup-yritys, jolla ei ole riittävästi liikevaihtoa tai referenssejä, voisi päästä mukaan tarjouskilpailuun yhdessä Econetin kanssa. Tämä hyödyttäisi kaikkia osapuolia, koska tilaaja voisi saada aivan uudenlaisen ratkaisun tarjouspyyntöönsä. Näin Suomen vesialan vientiin voitaisiin saada aivan uusia tuulia.

- Innovaatiokumppanuuden myötä syntyneitä uusia toimintatapoja voitaisiin käyttää referensseinä kotimaassa ja ulkomailla. Pilotointi on arvokasta, koska vain kokeilemalla voidaan saada uutta tietoa käytännön toimivuudesta. Monet ulkomaiset asiakkaat haluavat tulla katsomaan kuinka laitos toimii käytännössä, joten referenssit ovat tärkeitä, Dammert kertoo.

Uudistunut hankintalaki astui voimaan 1.1.2017. Lain keskeinen tavoite on parantaa pienten ja keskisuurten yritysten asemaa hankintamenettelyissä antamalla tarjoajille tasapuolinen asema julkisissa hankinnoissa.

Lisätiedot medialle:

Taina Dammert, Econet Oy, puh. 0400808006, taina.dammert(a)econetgroup.fi

Econet Group on vesi- ja ympäristötekniikan palveluyritys. Konserniin kuuluvat Econet Oy, Dewaco Oy ja Oy Slamex Ab. Helsinkiläisen Econetin tehtävänä on suunnitella ja tarjota ratkaisuja puhtaan veden sekä ympäristön puolesta maailmanlaajuisesti. Laitilassa sijaitseva Dewaco on puolestaan erikoistunut lietteen tiivistykseen, kuivaamiseen ja poistoon. Lahtelainen Slamex suunnittelee ja valmistaa laitteita veden- ja jäteveden käsittelyyn. Konsernin liikevaihto on noin 22 miljoonaa euroa.

Kehitä vesiosaamisesi uudelle tasolle digitaalisen AQ-asiakaslehtemme avulla. AQ-asiakaslehti ilmestyy 2 kertaa vuodessa.

Yhteydenottolomake

Yhteystiedot

ECONET OY
Malminkaari 5B
00700 Helsinki
Puhelin: 09 8366 250
S-posti:
Y-tunnus: 2438595-3

 

DEWACO OY
Raviraitti 3
23800 Laitila
Puhelin: 02 461 800
S-posti:
Y-tunnus: 2221862-5

Tervetuloa Econet Group Ltd kotisivulle. Käytämme evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseen, sinulle hyödyllisen sisällön tarjoamiseen ja mainosten esittämiseen. Lue lisää kohdasta evästeet.