fbpx

Uutisarkisto

2021 (6)

toukokuu (2)

huhtikuu (1)

helmikuu (3)

2020 (3)

joulukuu (1)

syyskuu (2)

2019 (17)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (2)

syyskuu (1)

elokuu (1)

heinäkuu (3)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

tammikuu (1)

2018 (11)

joulukuu (3)

elokuu (1)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

2017 (50)

joulukuu (2)

marraskuu (9)

lokakuu (7)

syyskuu (5)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (3)

toukokuu (5)

huhtikuu (4)

maaliskuu (4)

helmikuu (4)

tammikuu (3)

2016 (10)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (1)

syyskuu (2)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (1)

Uutisten haku

Nyt voi seurata vedenkulutusta reaaliaikaisesti

Previous Next

Econet Oy on kehittänyt ESCU-nimisen vesimittarien etälukulaitteen, jonka avulla jokainen voi valvoa vedenkulutusta, -painetta ja -laatua. Myös mahdolliset vuodot pystyy havaitsemaan ajoissa.

Samalla etäluettavasta vesimittarista tulee ensimmäinen suomalainen Sigfox-vesimittari.

Sigfox-verkko on maailmanlaajuinen esineiden internetille suunniteltu radioverkko, jota Connected Finland –niminen yritys rakentaa parhaillaan Suomeen. Econet solmi Connected Finlandin kanssa yhteistyösopimuksen marraskuussa.

- Teknologisesti radioverkon käyttö on erinomainen vaihtoehto etäluentaan, koska radiomodeemin virrankulutus on merkittävästi pienempi kuin gprs-laitteiden, sanoo kehitysjohtaja Antti Herlevi.

Käytännössä radiomodeemi asennetaan suoraan vesimittariin liitettyyn ESCU-etäluentalaitteeseen ja vesimittarin lukemat välittyvät Sigfox-radioverkon kautta pilvipalveluun.

Yksi liittymä maksaa parhaimmillaan asiakkaalle vain kymmeniä senttejä kuukaudessa. Herlevin mukaan liittymiä on tarkoitus myydä tuhansia kappaleita. Laite ja liittymä voidaan myydä asiakkaalle pakettina.

- Laajentuminen ulkomaille olisi nyt helppoa, koska Sigfox-radioverkkojen määrä kasvaa. Lisäksi esineiden internet on maailmanlaajuinen trendi, Herlevi kertoo.

Sigfox-verkon peittoaluetta laajennetaan jatkuvasti, mutta syrjäisimmillä alueilla tarvitaan vielä matkapuhelinverkkoja.

Sigfox-verkossa toimivan ESCUn tuotekehitys kesti kaksi kuukautta. Tuotekehitys oli nopeaa, koska Sigfox-radio on tekniikaltaan yksinkertainen, eikä vaadi erillistä teholähdettä. Näin ollen valmistuskustannukset laskivat ja piirilevy mahtuu pienempään koteloon kuin matkapuhelinverkon välityksellä toimiva ESCU.

Lisätietoja medialle:

kehitysjohtaja, Antti Herlevi, Econet Oy, puh. 040 565 9635, 

Econet Group on vesi- ja ympäristötekniikan palveluyritys. Konserniin kuuluvat Econet Oy, Dewaco Oy ja Oy Slamex Ab. Helsinkiläisen Econetin tehtävänä on suunnitella ja tarjota ratkaisuja puhtaan veden sekä ympäristön puolesta maailmanlaajuisesti. Laitilassa sijaitseva Dewaco on puolestaan erikoistunut lietteen tiivistykseen, kuivaamiseen ja poistoon. Lahtelainen Slamex suunnittelee ja valmistaa laitteita veden- ja jäteveden käsittelyyn. Konsernin liikevaihto on noin 22 miljoonaa euroa.

Kehitä vesiosaamisesi uudelle tasolle digitaalisen AQ-asiakaslehtemme avulla. AQ-asiakaslehti ilmestyy 2 kertaa vuodessa.

Yhteydenottolomake

Yhteystiedot

ECONET OY
Malminkaari 5B
00700 Helsinki
Puhelin: 09 8366 250
S-posti:
Y-tunnus: 2438595-3

 

DEWACO OY
Raviraitti 3
23800 Laitila
Puhelin: 02 461 800
S-posti:
Y-tunnus: 2221862-5

Tervetuloa Econet Group Ltd kotisivulle. Käytämme evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseen, sinulle hyödyllisen sisällön tarjoamiseen ja mainosten esittämiseen. Lue lisää kohdasta evästeet.