fbpx

Uutisarkisto

2021 (7)

elokuu (1)

toukokuu (2)

huhtikuu (1)

helmikuu (3)

2020 (3)

joulukuu (1)

syyskuu (2)

2019 (17)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (2)

syyskuu (1)

elokuu (1)

heinäkuu (3)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

tammikuu (1)

2018 (11)

joulukuu (3)

elokuu (1)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

2017 (50)

joulukuu (2)

marraskuu (9)

lokakuu (7)

syyskuu (5)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (3)

toukokuu (5)

huhtikuu (4)

maaliskuu (4)

helmikuu (4)

tammikuu (3)

2016 (10)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (1)

syyskuu (2)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (1)

Uutisten haku

Econet toimittaa jätevedenpuhdistamon maailman suurimpiin lukeutuvalle sellu- ja pakkauskartonkitehtaalle Siperiassa

Econetin historian suurimman tilauksen laitetoimitukset ovat alkaneet. Venäläiseen Ust-Ilimskin kaupunkiin rakennetaan yli miljardin US-dollarin arvoinen sellu- ja pakkauskartonkitehdas. Tehtaan jätevedenpuhdistamon toteuttaa suomalainen Econet Oy. Toteutukseen sisältyy laitoksen suunnittelu, teknologisten laitteiden valmistus ja toimitus, asennusten valvonta, koulutus ja käyttöönotto.

Lue Kauppalehden uutinen (21.4.2021) aiheesta:

Ympäristökysymykset alkavat lyödä läpi Venäjän teollisuudessa – Suomalaisyritys toimittaa jätevedenpuhdistamon sellutehtaalle Siperiaan

Econetin vastuulla oleva teknologiakokonaisuus on osa venäläisen Ilim Group -konsernin toteuttamaa Big Ust-Ilimsk-hanketta. Hankkeen tavoitteena on kasvattaa yrityksen kartongintuotantoa 600 000 tonnilla niin, että jatkossa kokonaistuotanto on 4,5 miljoonaa tonnia vuodessa.  Uuden tehtaan toteutushanke käynnistettiin vuonna 2018, ja tuotanto aloitetaan vuonna 2022.

”Rakentaminen aloitetaan heti Siperian kovan talven hellitettyä. Toimitamme vedenpuhdistuslaitoksen laitteiston hyvissä ajoin, jotta asennustyöt päästään aloittamaan ajallaan vuoden toisella puoliskolla. Kyseessä on vaativa tehtävä, joka edellyttää huolellista koordinointia. Näin tärkeään projektiin tarvitaan päteviä asiantuntijoita, jotka pystyvät tarttumaan työhön koronaviruspandemian aiheuttamista hidasteista ja rajoituksista huolimatta”, kertoo hankkeesta vastaava Econetin projektijohtaja Mika Kärkkäinen.

”Venäjällä ollaan käynnistämässä useita metsäteollisuuden hankkeita, ja me pyrimme aktiivisesti pääsemään mukaan niiden toteutukseen. Sellu- ja paperitehtaiden jäteveden puhdistusta koskevat vaatimukset ovat Venäjällä tiukat. Uskomme, että osallistuminen Ust-Ilimskin hankkeeseen on meille eduksi, ja Econetin kokemus vaativista vedenpuhdistusprojekteista herättää kiinnostusta muissakin tilaajissa eri puolilla Venäjää”, sanoo Econetin hankinta- ja logistiikkajohtaja Heikki Viitanen.

”Tuotannon ja kapasiteetin kasvattamisen lisäksi kiinnitämme aina huomiota myös kielteisten ympäristövaikutusten vähentämiseen. Ilim Group on tämän alan johtava yritys, ja arvostamme asemaamme. Meille on tärkeää, että tuotannon modernisoinnin yhteydessä otetaan huomioon myös ympäristökuormituksen pienentäminen. Siksi hyödynnämme investointihankkeissamme aina kehittyneintä saatavilla olevaa teknologiaa ja maailmanlaajuisesti parhaiksi todettuja käytäntöjä kaikkiin tuotannon vaiheisiin, aina puuntuotannosta valmiin tuotteen valmistukseen”, painottaa Ilim Groupin pääekologi Tatjana Titova.

Ilim Group on tuotannon ja investointien osalta Venäjän johtava sellu- ja paperiteollisuuden yritys ja maailmanlaajuisestikin yksi merkittävimmistä toimijoista. Se on maailman suurimman metsäteollisuusyrityksen International Paperin strateginen kumppani. 

Kehitä vesiosaamisesi uudelle tasolle digitaalisen AQ-asiakaslehtemme avulla. AQ-asiakaslehti ilmestyy 2 kertaa vuodessa.

Yhteydenottolomake

Yhteystiedot

ECONET OY
Malminkaari 5B
00700 Helsinki
Puhelin: 09 8366 250
S-posti:
Y-tunnus: 2438595-3

 

DEWACO OY
Raviraitti 3
23800 Laitila
Puhelin: 02 461 800
S-posti:
Y-tunnus: 2221862-5

Tervetuloa Econet Group Ltd kotisivulle. Käytämme evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseen, sinulle hyödyllisen sisällön tarjoamiseen ja mainosten esittämiseen. Lue lisää kohdasta evästeet.