fbpx

Uutisarkisto

2021 (7)

elokuu (1)

toukokuu (2)

huhtikuu (1)

helmikuu (3)

2020 (3)

joulukuu (1)

syyskuu (2)

2019 (17)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (2)

syyskuu (1)

elokuu (1)

heinäkuu (3)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

tammikuu (1)

2018 (11)

joulukuu (3)

elokuu (1)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

2017 (50)

joulukuu (2)

marraskuu (9)

lokakuu (7)

syyskuu (5)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (3)

toukokuu (5)

huhtikuu (4)

maaliskuu (4)

helmikuu (4)

tammikuu (3)

2016 (10)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (1)

syyskuu (2)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (1)

Uutisten haku

Hiljaisen tiedon siirto varmistaa yritysten jatkuvuuden

Vesialalla henkilöstön keski-ikä on pikkuhiljaa kohonnut. Tämä alkaa olla riski yrityksille etenkin projektitehtävissä. Tarvitaan toimia osaamisen jakamiseksi ja kehittämiseksi sekä nuorten houkuttelemiseksi alalle.

Monissa suunnittelutoimistoissa tehdään töitä jo nyt ”jatkoajalla”. Huomattava osa keskeistä projektiosaamista on arvostetuilla eläkeikäisillä, jotka tulevat erillissopimuksilla töihin. Siinä ei sinänsä ole mitään ongelmaa, mutta heillä on jo muutakin mielessään. Joku haluaa keskittyä lapsenlapsiin, toinen matkailuun ja kolmas rakentaa kauan haaveillun kesämökin isiensä maille. 

Asiakkaat luottavat näihin kokeneisiin suunnittelijoihin ja tarjoavat heille mielenkiintoisia projekteja. Ratkaistavana on kuitenkin, miten varmistetaan uusien työntekijöiden saaminen, työllistäminen ja tiedon siirtäminen heille hallitusti. Työlle on löydettävä jatkajia ja kokemuksen myötä karttunut tieto heidän käyttöönsä.

Vesialan mielikuva ei houkuttele riittävästi uusia kykyjä

Vesirakennusalalle ovat tyypillisiä pitkät työsuhteet – yritykset ovat suhteellisen pieniä ja henkilöstön vaihtuvuus vähäistä. Lisäksi erityisesti pk-sektorilla uusia rekrytointeja ei voi tehdä ennen kuin riittävä työmäärä on varmistettu. Sekin hidastaa uusien kasvojen houkuttelua.

Yhteinen haaste on, että toimialan imago ei vastaa todellisuutta. Yritysten toimintaa ja etenkään vaikutuksia ei tunneta tarpeeksi. Koko vesiala mielletään usein vain vesilaitoksiksi. Lisäksi esimerkiksi jätevedenkäsittely ja -puhdistus ei kuulosta nuorten keskuudessa vetovoimaiselta – vaikka jäteveden puhdistaminen on elintärkeää kaikille yhteiskunnille ja koko maailmalle.

Voisimme aloittaa alan mainostamisen siitä, että Suomessa on maailman puhtaimmat järvet siksi, koska olemme ajoissa osanneet ja voineet puhdistaa jätevetemme.

Econet ratkaisee asiaa koko henkilöstön kehityssuunnitelmalla

Jotta voimme jatkossakin tehdä kilpailukykyisesti vesilaitosten ja vedenpuhdistamoiden suunnittelua ja urakointia Suomessa, Venäjällä ja Kaukoidässä, olemme kevään 2019 aikana toteuttaneet koko henkilöstön osaamiskartoituksen. Sen avulla selvitämme, mitä osaamista yhtiössä on, mitä pitäisi olla enemmän sekä mitä uutta tarvitaan. Kartoituksen perusteella teemme kehityssuunnitelman ja määritämme jatkotoimenpiteet. Tämä tukee yrityksen strategiaa ja lähivuosien kasvusuunnitelmia.

Jatkossa rakennamme projekteissa tiimit siten, että mukana on selkeä mentori, joka jakaa omaa osaamistaan. Näin turvataan hiljaisen tiedon siirtäminen ja tiimien työn jatkuvuus.
Me vesialalla teemme maailmasta paremman paikan elää, koska meistä jokainen ansaitsee puhtaan veden lähteen.

Lauri Leskinen

Econet Groupin toimitusjohtaja

 

Lisätiedot medialle:

Lauri Leskinen, toimitusjohtaja, Econet Group Oy, matkap. 044 724 5639, lauri.leskinen(at)econetgroup.fi

Econet Groupiin kuuluvat Econet Oy, Dewaco Oy ja Oy Slamex Ab. Helsinkiläisen Econetin tehtävänä on suunnitella ja tarjota ratkaisuja puhtaan veden sekä ympäristön puolesta maailmanlaajuisesti. Laitilassa sijaitseva Dewaco on puolestaan erikoistunut lietteen tiivistykseen, kuivaamiseen ja poistoon. Lahtelainen Slamex suunnittelee ja valmistaa laitteita veden- ja jäteveden käsittelyyn. Konsernin vuotuinen liikevaihto on noin 18 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 60 henkilöä Suomessa ja vientimaissa.

 

Kehitä vesiosaamisesi uudelle tasolle digitaalisen AQ-asiakaslehtemme avulla. AQ-asiakaslehti ilmestyy 2 kertaa vuodessa.

Yhteydenottolomake

Yhteystiedot

ECONET OY
Malminkaari 5B
00700 Helsinki
Puhelin: 09 8366 250
S-posti:
Y-tunnus: 2438595-3

 

DEWACO OY
Raviraitti 3
23800 Laitila
Puhelin: 02 461 800
S-posti:
Y-tunnus: 2221862-5

Tervetuloa Econet Group Ltd kotisivulle. Käytämme evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseen, sinulle hyödyllisen sisällön tarjoamiseen ja mainosten esittämiseen. Lue lisää kohdasta evästeet.