fbpx

Uutisarkisto

2021 (6)

toukokuu (2)

huhtikuu (1)

helmikuu (3)

2020 (3)

joulukuu (1)

syyskuu (2)

2019 (17)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (2)

syyskuu (1)

elokuu (1)

heinäkuu (3)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

tammikuu (1)

2018 (11)

joulukuu (3)

elokuu (1)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

2017 (50)

joulukuu (2)

marraskuu (9)

lokakuu (7)

syyskuu (5)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (3)

toukokuu (5)

huhtikuu (4)

maaliskuu (4)

helmikuu (4)

tammikuu (3)

2016 (10)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (1)

syyskuu (2)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (1)

Uutisten haku

Econetille 2,5 miljoonan euron laitetilaus Venäjän suurimmalta puunjalostusyritykseltä

Econet Group ja venäläinen Ilim Group ovat solmineet 2,5 miljoonan euron kaupan jätevesien puhdistuslaitteista Korjazhman sellutehtaalle. ”Olemme tehneet yhteistyötä Ilim Groupin kanssa jo useita vuosia, ja tämä kauppa kertoo, että teknologiaamme arvostetaan ja että meihin luotetaan”, Econetin hallituksen puheenjohtaja Matti Leppäniemi sanoo.

Vienanjoen yläjuoksulla, noin 1000 kilometriä Moskovasta koilliseen Arkangelin alueella sijaitseva Korjazhman sellutehdas on tilannut Econet Groupilta selkeyttimiä ja lietetiivistimiä sulkujärjestelyineen. Laitteet toimitetaan kuutena toimituksena kesäkausina 2019–21. Econet vastaa laitteistojen valmistuksen lisäksi asennusvalvonnasta.

- Olemme toimittaneet jätevesien puhdistuslaitteita Ilim Groupille jo pitkään, ja tämä on yksi suurimmista tilauksista tähän mennessä. Kauppa kertoo Econetin asemasta jätevesilaitosten teknologiaosaajana, ja se on merkittävä Slamexin konepajallemme Lahdessa, Econet Groupin hallituksen puheenjohtaja Matti Leppäniemi kertoo.

Tuotantojohtaja Heikki Viitanen kertoo sellutehtaan selkeytintekniikan vaativan huomattavaa erikoisosaamista.

- Olemme kehittäneet laitteet kestämään vaativia ja arktisia olosuhteita. Pohjoisissa oloissa pelkästään lämpötila saattaa vaihdella +25 c-asteesta -45c asteen pakkaseen. Laitteet valmistetaan haponkestävästä ja ruostumattomasta teräksestä, jotta ne kestävät paitsi arktisissa oloissa, myös korroosioalttiissa ympäristössä. Suurimmat Korjazhmaan toimitettavat selkeyttimet asennetaan halkaisijaltaan yli 40 metrisiin altaisiin, joten selkeyttimet toimitetaan tehtaalle moduleissa ja laitteet kootaan paikan päällä. Tämä asettaa suuria vaatimuksia suunnittelu- ja valmistusprosessille.

Ilim Group on paperi – ja selluteollisuuden markkinajohtaja tuotannon, markkinaosuuden ja investointien suhteen Venäjällä. Lisäksi se on yksi maailman johtavista toimijoista alalla. Maailman suurin metsäteollisuusyhtiö International paper on Ilim Groupin strateginen kumppani.

Muutaman viimeisen vuoden aikana Ilim Group on investoinut 3,2 miljardia dollaria oman yhtiönsä kehitykseen ja se on ollut ennenäkemätöntä Venäjän paperi- ja sellumarkkinoilla. Seuraavan viiden vuoden aikana yritys aikoo investoida vielä 3,6 miljardia dollaria lisää tuotannon modernisointiin ja uuden kapasiteetin lanseeraukseen. Investoinnin toteutusohjelma kasvattaa tuotantoa miljoonalla tonnilla. Tämän tuloksena Ilim Group aikoo säilyttää johtavan aseman 2023 vuoteen asti ja tulee tuottamaan 4,3 miljoonaa tonnia tuotteita vuosittain. Vuonna 2018 yritys tuotti 3,4 miljardia tonnia paperi- ja sellutuotteita.

Ilim Groupin tehtaat sijaitsevat Arkangelissa, Irkutskissa, Leningradin- ja Moskovan alueella. Ilim Groupin tuotteita toimitetaan yli 70 maahan.

Lisää tietoa medialle:

Matti Leppäniemi, hallituksen puheenjohtaja, Econet Group Oy, puh. 040 553 3001, matti.leppaniemi(at)econetgroup.fi

Lauri Leskinen, toimitusjohtaja, Econet Group Oy, puh. 044 724 5639, lauri.leskinen(at)econetgroup.fi

Econet Group on vesi- ja ympäristötekniikan yritys, jolla on Suomen mittavin kokemus vesirakentamisen suunnittelusta ja urakoinnista sekä vesilaitosten laitetuotannosta. Econet Group on toimittanut projekteja ja laitekantaa muun muassa Vietnamiin, Kiinaan, Malesiaan, Venäjälle ja Saksaan.

Konserniin kuuluvat Econet Oy, Dewaco Oy ja Oy Slamex Ab. Helsinkiläisen Econetin tehtävänä on suunnitella ja tarjota ratkaisuja puhtaan veden sekä ympäristön puolesta maailmanlaajuisesti. Laitilassa sijaitseva Dewaco on puolestaan erikoistunut lietteen tiivistykseen, kuivaamiseen ja poistoon. Lahtelainen Slamex suunnittelee ja valmistaa laitteita veden- ja jäteveden käsittelyyn. Konsernin vuotuinen liikevaihto on noin 18 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 60 henkilöä Suomessa ja vientimaissa.

Kehitä vesiosaamisesi uudelle tasolle digitaalisen AQ-asiakaslehtemme avulla. AQ-asiakaslehti ilmestyy 2 kertaa vuodessa.

Yhteydenottolomake

Yhteystiedot

ECONET OY
Malminkaari 5B
00700 Helsinki
Puhelin: 09 8366 250
S-posti:
Y-tunnus: 2438595-3

 

DEWACO OY
Raviraitti 3
23800 Laitila
Puhelin: 02 461 800
S-posti:
Y-tunnus: 2221862-5

Tervetuloa Econet Group Ltd kotisivulle. Käytämme evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseen, sinulle hyödyllisen sisällön tarjoamiseen ja mainosten esittämiseen. Lue lisää kohdasta evästeet.