fbpx

Uutisarkisto

2021 (7)

elokuu (1)

toukokuu (2)

huhtikuu (1)

helmikuu (3)

2020 (3)

joulukuu (1)

syyskuu (2)

2019 (17)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (2)

syyskuu (1)

elokuu (1)

heinäkuu (3)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

tammikuu (1)

2018 (11)

joulukuu (3)

elokuu (1)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

2017 (50)

joulukuu (2)

marraskuu (9)

lokakuu (7)

syyskuu (5)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (3)

toukokuu (5)

huhtikuu (4)

maaliskuu (4)

helmikuu (4)

tammikuu (3)

2016 (10)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (1)

syyskuu (2)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (1)

Uutisten haku

Vihdoinkin älykästä mittausta

Kaikilla mahdollisilla infran aloilla synnytetään uusia innovaatioita, näin ei kuitenkaan tapahdu juurikaan vesihuollossa. Econet-konsernin toimitusjohtaja Matti Leppäniemen mukaan vesihuoltoala on jäänyt pahasti jälkeen kehityksestä.

Ajatellaan vaikkapa sähkönjakelua, autoilua tai liikennettä, mobiiliverkkoja ja pilvipalveluja. Uutta syntyy koko ajan. Mutta vesihuollossa mennään entisin menetelmin.

Yksi edistysaskel vesihuollossa tapahtui viime vuonna, kun asetus velvoitti asentamaan uusiin tai saneerattaviin asuntoihin huoneistokohtaiset vesimittarit. Ne eivät kuitenkaan vielä läheskään aina toimi vesilaskutuksen perusteena.

Vaikka vesihuollon uudet innovaatiot ovat vähissä, jotakin sentään alalle on kehitetty. Toimitusjohtaja Matti Leppäniemi on innoissaan Econetin ja VTT:n yhteistyönä kehittämästä älykkäästä uuden sukupolven vesimittarista, joka on kasteessa saanut nimen Aquamatrix. Econetin kehittämä smart water –innovaatio mittaa digitaalisesti veden virtausta, painetta ja lämpötilaa. Yhdistelmämittarin markkinointiponnistukset on suunnattu maailmanlaajuisille markkinoille.

Alun perin mittaria kehiteltiin vuotojen etsintään. Haluttiin kehittää verkostojen valvontajärjestelmän, joka ilmoittaisi heti kun jotain poikkeavaa tapahtuu. Ultraäänellä pystytään mittaamaan tarkasti virtausta verkostoissa ja laskennallisesti paikallistamaan vuotoja. Samalla synnytettiin laitteesta myös vesimittari kiinteistöjen ja asuntojen tarpeita varten. Yhdellä ja samalla mittarilla voidaan mitata veden virtaus, sen paine ja lämpötila.

Vakuutusyhtiöt korvaavat vuodessa 140 miljoonalla eurolla sellaisia vesivahinkoja, jotka syntyvät pyykinpesu- tai astianpesukoneista. Pääkaupunkiseudun  vesijohtoverkosta vuotaa 18 miljoonaa kuutiometriä vettä vuodessa "harakoille". Määrä on valtava, laskeepa sille hinnan sitten miten tahansa. Tämän lisäksi vuotoja on myös kiinteistöjen putkistoissa. Pienet tihkuvuodot eivät näy missään, mutta muutamassa vuodessa ne synnyttävät rakenteisiin homepesiä ja silloin ollaankin jo tekemisissä vakavien ja kalliisti ratkaistavien ongelmien kanssa.

- Jos verkostovuodot saataisiin kuriin, merkitsisi se sekä kuluttajille että kunnille huomattavia säästöjä, Leppäniemi vakuuttaa.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan Econet-konsernin asiakaslehti AQ:sta sivulta 8.

Lukisitko mieluummin painettua asiakaslehteä? Lähetä viesti osoitteeseen: info(at)econetgroup.fi niin lähetämme painetun asiakaslehden postitse. Asiakaslehti on maksuton tilaajille.

 

Lisätiedot medialle:

Econet Group on vesi- ja ympäristötekniikan palveluyritys. Konserniin kuuluvat Econet Oy, Dewaco Oy ja Oy Slamex Ab. Helsinkiläisen Econetin tehtävänä on suunnitella ja tarjota ratkaisuja puhtaan veden sekä ympäristön puolesta maailmanlaajuisesti. Laitilassa sijaitseva Dewaco on puolestaan erikoistunut lietteen tiivistykseen, kuivaamiseen ja poistoon. Lahtelainen Slamex suunnittelee ja valmistaa laitteita veden- ja jäteveden käsittelyyn. Konsernin liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa.

Kehitä vesiosaamisesi uudelle tasolle digitaalisen AQ-asiakaslehtemme avulla. AQ-asiakaslehti ilmestyy 2 kertaa vuodessa.

Yhteydenottolomake

Yhteystiedot

ECONET OY
Malminkaari 5B
00700 Helsinki
Puhelin: 09 8366 250
S-posti:
Y-tunnus: 2438595-3

 

DEWACO OY
Raviraitti 3
23800 Laitila
Puhelin: 02 461 800
S-posti:
Y-tunnus: 2221862-5

Tervetuloa Econet Group Ltd kotisivulle. Käytämme evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseen, sinulle hyödyllisen sisällön tarjoamiseen ja mainosten esittämiseen. Lue lisää kohdasta evästeet.