fbpx

Uutisarkisto

2021 (7)

elokuu (1)

toukokuu (2)

huhtikuu (1)

helmikuu (3)

2020 (3)

joulukuu (1)

syyskuu (2)

2019 (17)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (2)

syyskuu (1)

elokuu (1)

heinäkuu (3)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

tammikuu (1)

2018 (11)

joulukuu (3)

elokuu (1)

kesäkuu (1)

toukokuu (1)

huhtikuu (2)

maaliskuu (1)

helmikuu (2)

2017 (50)

joulukuu (2)

marraskuu (9)

lokakuu (7)

syyskuu (5)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (3)

toukokuu (5)

huhtikuu (4)

maaliskuu (4)

helmikuu (4)

tammikuu (3)

2016 (10)

joulukuu (1)

marraskuu (1)

lokakuu (1)

syyskuu (2)

elokuu (2)

heinäkuu (2)

kesäkuu (1)

Uutisten haku

Esineiden internet – tekstiviesti vesivahingosta

Previous Next

Suomessa tieto vesivuodosta käy yleensä ilmi vasta, kun vuoto on jo aiheuttanut suuren ongelman asukkaille tai ympäristölle. Esimerkiksi kerrostaloissa putki saattaa vuotaa jopa päiviä ennen kuin se huomataan.

Tämänkin jälkeen reagointi voi kestää, koska vuotava kohta putkistossa täytyy löytää. Vuodon paikantaminen on hidasta ja haastavaa, koska tarkkaa tietoa tai tekniikkaa sen löytämiseksi ei yksinkertaisesti ole saatavilla kohtuulliseen hintaan.

Suomessa puhdasta vettä menee hukkaan noin 20 prosenttia. Ulkomailla suurissa kaupungeissa sama luku on kaikkein pahimmillaan jopa 70 prosenttia. Suuret prosentit johtuvat vesiverkostojen huonosta kunnosta ja vuodoista, joihin ei kyetä reagoimaan ajoissa.

Toisinkin voisi olla.

Econet on kehittämässä uutta etäluettavaa vesimittaria, jonka avulla vuoto voidaan paikantaa etänä ja reaaliajassa. Vesimittari mittaa veden painetta ja virtausta. Saaduista mittaustuloksista voidaan laskea tarkasti missä putkiston vuodot ovat.

Painetta ja virtausta seuraamalla ongelmakohdat voidaan mahdollisesti huomata jo ennen kuin putki rikkoutuu tai ainakin reaaliajassa. Seuranta voidaan automatisoida lähettämään ilmoitus esimerkiksi omaan kännykkään.

Econet solmi vuoden vaihteessa liittymäsopimuksen DNA:n kanssa, jonka liittymät ja verkko mahdollistavat vesimittareiden etäluennan. Liittymä asennetaan suoraan tiedonvälitysyksikkö ESCUun tai uuteen vesimittariin, joka lähettää mittarin lukemat pilvipalveluun DNA:n mobiiliverkon kautta.

Katso lisää esineiden internetin hyödyntämismahdollisuuksista veden säästämiseksi videolta 12 minuutin kohdalta eteenpäin. 

Antti Herlevi

Kirjoittaja on Econet Smart Water:in kehitysjohtaja

Lisätietoja medialle:

kehitysjohtaja, Antti Herlevi, Econet Oy, puh. 040 565 9635, antti.herlevi(a)econetgroup.fi

Econet Group on vesi- ja ympäristötekniikan palveluyritys. Konserniin kuuluvat Econet Oy, Dewaco Oy ja Oy Slamex Ab. Helsinkiläisen Econetin tehtävänä on suunnitella ja tarjota ratkaisuja puhtaan veden sekä ympäristön puolesta maailmanlaajuisesti. Laitilassa sijaitseva Dewaco on puolestaan erikoistunut lietteen tiivistykseen, kuivaamiseen ja poistoon. Lahtelainen Slamex suunnittelee ja valmistaa laitteita veden- ja jäteveden käsittelyyn. Konsernin liikevaihto on noin 22 miljoonaa euroa.

Kehitä vesiosaamisesi uudelle tasolle digitaalisen AQ-asiakaslehtemme avulla. AQ-asiakaslehti ilmestyy 2 kertaa vuodessa.

Yhteydenottolomake

Yhteystiedot

ECONET OY
Malminkaari 5B
00700 Helsinki
Puhelin: 09 8366 250
S-posti:
Y-tunnus: 2438595-3

 

DEWACO OY
Raviraitti 3
23800 Laitila
Puhelin: 02 461 800
S-posti:
Y-tunnus: 2221862-5

Tervetuloa Econet Group Ltd kotisivulle. Käytämme evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseen, sinulle hyödyllisen sisällön tarjoamiseen ja mainosten esittämiseen. Lue lisää kohdasta evästeet.