fbpx

Asiakas: Dubain kunta
Sijanti: Dubai, Arabiemiraatit
Sopimusaika: 2016-2019

Asiakas

Dubain kunnan täytyi kasvattaa jäteveden käsittelyn kapasiteettia varautuakseen Dubain maailmannäyttelyyn 2020 ja tulevaisuuden väestönkasvuun. Jätevesilaitoksen laajennuksen avulla varmistetaan myös, että jätevedet käsitellään kansainvälisten laatustandardien mukaan. Valmistuessaan jätevesilaitos tulee olemaan Arabiemiraattien suurin ja siellä käsitellään lähes 400 000 kuutiota jätevettä päivittäin.

Haaste

Veden kierrätys ja vesivarojen kestävä käyttö on elintärkeää Arabiemiraateille, koska se on yksi maailman top 10:stä vesivaroiltaan vähäisimmistä maista. Arabiemiraattien haasteita ovat vähäiset pohjavesivarat ja meriveden suolanpoiston korkeat kustannukset.

Laajennuksen pääurakoinnin toteuttaa työyhteenliittymä Besix ja L&T Construction ja he tarvitsivat luotettavan ja kestävän ratkaisun lietteen poistoon esiselkeytyksestä.

Ratkaisu

Vesipulan helpottamiseksi ja jotta halutut laatuvaatimukset saavutettaisiin, 20 DEWA ketjulaahainjärjestelmää, 20 DEWA pintalietteen poistoputkea ja 120 DEWA ylivuotokourua toimitettiin asennuksineen jätevesilaitoksen esiselkeytykseen. Työturvallisuuden varmistamiseksi laitoksen henkilöstön koulutus sisältyi toimitukseen.

Tehokas esiselkeytys on tärkeää, koska jätevedestä poistetaan aiempaa käsittelyvaihetta hienojakoisempaa ainesta ja samalla pienennetään seuraavan käsittelyvaiheen kuormaa. Normaalisti Dubain kunta käyttää mm. kasteluun suolanpoistettua merivettä, joka on korkeakustanteista. Laajennetun jätevesilaitoksen avulla Dubain kunta voi käyttää käsiteltyä jätevettä kasteluun ja vähentää suolanpoistetun meriveden käyttöä 700 000 000 litralla päivässä.

Arabiemiraateissa imuautot keräävät jätevedet saostussäiliöistä jätevesilaitokselle. Kun jätevesi on saostussäiliössä lietteeseen kehittyy rikkivetyä. Rikkivety on myrkyllinen ja aggressiivinen kaasu, joka voi heikentää materiaaleja ja muoveja. Tämän vuoksi DEWA ketjulaahainjärjestelmien materiaalivalinnat huomioitiin tarkoin ja ketjut valmistettiin termoplastisesta polyesteristä, joka kestää rikkivetyä.

DEWA ketjulaahainjärjestelmät ovat luotettavia ja käyttäjäystävällisiä ratkaisuja suorakaiteen muotoisille altaille. Ketjulaahainjärjestelmien erikoisuus on, että niitä voidaan rakentaa päällekkäin kahteen tai jopa kolmeen kerrokseen.

DEWA ketjulaahainjärjestelmissä on ainutlaatuinen kiristysjärjestelmä, joka mahdollistaa ketjun kiristämisen ilman että allasta täytyy tyhjentää. Ketju muistuttaa polkupyörän ketjua ja järjestelmää voidaan kiristää vedenpinnan päältä yksinkertaisella kiristysjärjestelmällä. Kiristysjärjestelmällä voidaan estää ketjun hyppiminen rattailla, jos ketju löysentyy. Pinnalta kiristettävä järjestelmä on kätevä silloin, kun laahainjärjestelmä on kokonaan veden alla eikä näkyvissä operaattorille. Nämä ominaisuudet säästävät aikaa, resursseja ja tekevät DEWA ketjulaahainjärjestelmistä kaikkein käyttäjäystävällisimmän ratkaisun.

Haluaisitko lisää tietoa?

Haluaisitko lisää tietoa toimituksesta tai muista urakoista?

Ota yhteys Jari Virtaseen, tehtaanjohtaja, matkap. 050 348 1338, jari.virtanen(at)dewaco.fi tai lähetä viesti alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta, niin olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian.

Katso video kuinka DEWA ketjulaahainjärjestelmät toimivat

Yhteydenottolomake

Yhteystiedot

ECONET OY
Malminkaari 5B
00700 Helsinki
Puhelin: 09 8366 250
S-posti:
Y-tunnus: 2438595-3

 

DEWACO OY
Raviraitti 3
23800 Laitila
Puhelin: 02 461 800
S-posti:
Y-tunnus: 2221862-5

Tervetuloa Econet Group Ltd kotisivulle. Käytämme evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseen, sinulle hyödyllisen sisällön tarjoamiseen ja mainosten esittämiseen. Lue lisää kohdasta evästeet.