fbpx

Asiakas: Valio Oy
Sijainti: Riihimäki
Sopimusaika: 2017-2017

Asiakas

Valio on suomalaisen ravitsemuksen suunnannäyttäjä ja terveysvaikutteisten maitotuotteiden kansainvälinen edelläkävijä. Valio Riihimäen meijeri valmistui vuonna 1967 ja se oli Suomen ensimmäisiä teollisia jogurtinvalmistajia. Riihimäellä valmistetaan muun muassa Valio maitoja ja Valiojogurtti® jogurtteja.

Haaste

Valio Riihimäen meijerillä valmistetaan yli 60 miljoonaa kiloa jogurttia vuodessa. Suuren valmistuskapasiteetin vuoksi meijeriin tarvittiin myös poikkeuksellisen suuri 135 kuutioinen siilo maitotuotteiden valmistukseen.

Haasteena oli myös elintarvike- ja meijerialan tiukkoihin laatu- ja hygieniavaatimuksiin vastaaminen. Elintarvikealalla on tiukat hygieniavaatimukset laitteille ja pinnoille, jotta elintarvikkeiden turvallisuus ja terveellisyys voidaan taata kuluttajille.

Elintarvikehygienialla pyritään myös estämään elintarvikkeiden ennenaikaista pilaantumista, joka aiheuttaisi terveydellisiä ja taloudellisia riskejä. Esimerkiksi pintojen pesuvaiheessa pintoihin ei saa jäädä lainkaan valmistettua tuotetta, jotta tehtaassa voidaan saavuttaa huippuluokan hygieniataso.

Ratkaisu

Econet-konserniin kuuluva lahtelainen konepaja Slamex vastasi haasteeseen ammattitaidolla ja kokemuksella. Slamexilla suunniteltiin ja valmistettiin Valion Riihimäen tehtaalle suuri 135 kuutioinen siilo.

Tiukat laatu- ja hygieniavaatimukset huomioitiin jo siilon suunnitteluvaiheessa turvallisten elintarvikkeiden valmistamiseksi. Siilon pinnat suunniteltiin pyöreiksi ja siten hyvin peseytyviksi. Ruostumattomasta teräksestä valmistetun siilon sisäpinnat hiottiin ja kiillotettiin lopuksi peilipinnaksi. Lisäksi siilo eristettiin lämmönsäätelyä varten.

Luotettavasti ja turvallisesti toimiva tuotantoprosessi kasvattaa asiakkaan kilpailukykyä. Hygienia- ja terveysvaatimuksiin vastaavat laitteet ovat korvaamaton osa tätä. Laadukas ja asiakkaan tarpeet täyttävä lopputulos varmistettiin tiiviillä projektinaikaisella yhteistyöllä Valion ja Slamexin välillä.

Haluaisitko lisää tietoa?

Ota yhteyttä tuotannonjohtaja Heikki Viitaseen, matkap. 044 73 96 574, heikki.viitanen(at)slamex.fi tai lähetä viesti alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta, niin olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian.

Yhteydenottolomake

Yhteystiedot

ECONET OY
Malminkaari 5B
00700 Helsinki
Puhelin: 09 8366 250
S-posti:
Y-tunnus: 2438595-3

 

DEWACO OY
Raviraitti 3
23800 Laitila
Puhelin: 02 461 800
S-posti:
Y-tunnus: 2221862-5

Tervetuloa Econet Group Ltd kotisivulle. Käytämme evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseen, sinulle hyödyllisen sisällön tarjoamiseen ja mainosten esittämiseen. Lue lisää kohdasta evästeet.