Dewaco pienensi hiilidioksidipäästöjään 80%

Jarivirtanen

Econet-konserniin kuuluva Dewaco siirtyi marraskuun alussa käyttämään biovoimalla tuotettua sähköä. Siirtymisen ansiosta laitilalaisen Dewacon sähkönhankinnan hiilidioksidipäästöt pienenivät 80 prosenttia.

- Tämä oli pieni teko meiltä, mutta sitoutumalla ympäristöystävällisempiin energiamuotoihin saamme aikaan suuren vaikutuksen, kertoo Dewacon tehtaanjohtaja Jari Virtanen.

Dewaco kuluttaa sähköä omien vedenkäsittelylaitteidensa tuotantoon ja toimistotilojen ylläpitoon. Päästöjen pieneneminen on merkittävän suuruinen. Määrä on verrattavissa keskimäärin 15 auton vuoden aikana tuottamiin päästöihin.

Energiaviraston mukaan biovoimalla tuotetun sähkön ominaispäästökerroin on yli 80 prosenttia pienempi kerroin kuin fossiilisilla polttoaineilla tuotetun. Fossiilisilla polttoaineilla tuotetun sähkön ominaispäästökerroin oli vuonna 2016 noin 288 g/kWh ja biovoiman noin 49 g/kWh.

- Seuraava askel on tukea henkilöstömme ympäristötekoja tarjoamalla sähkötolppa sähköautoja varten. Tulevaisuuden suunnitelmissa on asentaa omat aurinkopaneelit, koska meillä on hyvin katto pinta-alaa, kertoo Virtanen.

Dewaco pyrkii torjumaan ilmastonmuutosta konkreettisilla teoilla. Aiemmin tänä vuonna Dewaco siirtyi käyttämään energiatehokkaita sähkömoottoreita omissa laitteissaan.

 

Lisätiedot medialle:

Jari Virtanen, Dewaco Oy, puh. 050 348 1338, jari.virtanen(at)dewaco.fi

Econet Group on vesi- ja ympäristötekniikan palveluyritys. Konserniin kuuluvat Econet Oy, Dewaco Oy ja Oy Slamex Ab. Helsinkiläisen Econetin tehtävänä on suunnitella ja tarjota ratkaisuja puhtaan veden sekä ympäristön puolesta maailmanlaajuisesti. Laitilassa sijaitseva Dewaco on puolestaan erikoistunut lietteen tiivistykseen, kuivaamiseen ja poistoon. Lahtelainen Slamex suunnittelee ja valmistaa laitteita veden- ja jäteveden käsittelyyn. Konsernin liikevaihto on noin 22 miljoonaa euroa.

Jätä yhteydenottopyyntö