Iso projekti ruotsalaiselle Cleantech-yritykselle

VMT

Econet-konsernin ruotsalainen osakkuusyhtiö Econet Vatten & Miljöteknik sai tähän asti suurimman projektinsa. Samalla Malmössä sijaitseva Econet Vatten & Miljöteknik on osana ensimmäistä uuden Royal HaskoningDHV:n Nereda-tekniikan käyttöönottoa Ruotsissa. Osapuolet eivät paljasta projektin arvoa.

- Olemme iloisia ja ylpeitä, että saamme olla osana tätä innovatiivista projektia, kertoo Econet Vatten & Miljöteknik:in projekti-insinööri Natasha Montes.

Nereda-tekniikka on energiatehokas ja biologinen jäteveden puhdistusmenetelmä, jossa bakteerit kerääntyvät kiinteisiin rakeisiin. Menetelmä voi jopa puolittaa energiakustannukset ja se ei vaadi kemikaaleja. Samalla se poistaa orgaanista typpeä ja fosforia.

Strömstadin kunnan jätevesilaitos on ensimmäinen ruotsalainen laitos, joka ottaa käyttöön uutta Nereda-tekniikkaa. Suuren jälleenrakennuksen tarkoituksena on kasvattaa jätevedenlaitoksen kapasiteettia ja samalla vähentää jäteveden käsittelyn kuluja. Projekti on haastava, koska Strömstadissa vierailee turisteja, joiden vuoksi jätevesien määrä vaihtelee. Lisäksi kylmät olosuhteet eivät saa vaikuttaa käsittelyn tuloksiin.

Econet Vatten & Miljöteknik:in rooli projektissa on toimittaa ja asentaa kaikki mekaaniset laitteistot jätevedenlaitokselle. Projektin on määrä valmistua vuonna 2019.

- Econet Vatten & Miljöteknik näyttää hyvää ja rohkeaa mallia uuden tekniikan käyttöönotossa. Uskon, että samaa tekniikkaa voidaan pian tuoda Suomeenkin, kertoo Econet-konsernin toimitusjohtaja Matti Leppäniemi.

 

Lisätiedot medialle:

Matti Leppäniemi, Econet Oy, puh. 040 553 3001, matti.leppaniemi(at)econetgroup.fi

Econet Group on vesi- ja ympäristötekniikan palveluyritys. Konserniin kuuluvat Econet Oy, Dewaco Oy ja Oy Slamex Ab. Helsinkiläisen Econetin tehtävänä on suunnitella ja tarjota ratkaisuja puhtaan veden sekä ympäristön puolesta maailmanlaajuisesti. Laitilassa sijaitseva Dewaco on puolestaan erikoistunut lietteen tiivistykseen, kuivaamiseen ja poistoon. Lahtelainen Slamex suunnittelee ja valmistaa laitteita veden- ja jäteveden käsittelyyn. Konsernin liikevaihto on noin 22 miljoonaa euroa.

Jätä yhteydenottopyyntö