Stora Enson Sunilan sellutehdas

storaensosunila

Kuva: Stora Enso

Asiakas: Stora Enso Oyj

Sijainti: Sunila, Kotka

Sopimusaika: 2017-2017

Asiakas

Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja osana biotaloutta. Uskomme, että kaikki, mikä tänään valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna valmistaa puusta. Konsernin palveluksessa on noin 26 000 henkilöä yli 30 maassa. Vuonna 2017 liikevaihtomme oli 10 miljardia euroa.

Haaste

Econet urakoi Stora Enson Sunilan sellutehtaan voimalaitokselle uuden suolanpoistolinjan lisäveden valmistukseen. Tavoitteena oli kasvattaa suolavapaan valmistusveden kapasiteettia.

Voimalaitoksen tehokas suolanpoisto on korvaamaton osa sellutehtaan toimintaa. Sellun ja ligniinin tuotannon vaatima energia tuotetaan tehtaan omassa voimalaitoksessa. Heikosti toimiva suolanpoistoprosessi voi hidastaa tai jopa pysäyttää voimalaitoksen toiminnan, koska suolat ja mineraalit voivat kertyä putkistoihin.

Ratkaisu

Econetin urakka sisälsi uuden suolanpoistolinjan suunnittelun, urakoinnin, asennuksen ja lopuksi käyttöönoton. Linjan turvallisen käytön varmistamiseksi Econet koulutti Sunilan tehtaan henkilökunnan uuden suolanpoistolinjan käyttöön.

Luotettavasti ja tehokkaasti toimiva tuotantoprosessi kasvattaa asiakkaan kilpailukykyä. Laadukas ja asiakkaan tarpeet täyttävä  lopputulos varmistettiin tiiviillä projektinaikaisella yhteistyöllä Stora Enson ja Econetin välillä.

Haluaisitko lisää tietoa?

Ota yhteys projektipäällikkö Tommi Ikävalkoon, Matkap. 040 519 6048, tommi.ikavalko(at)econetgroup.fi  tai lähetä viesti alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta, niin olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian.

Jätä yhteydenottopyyntö