Valio meijeri, Riihimäki

valioriihimäki

Kuvat: Valio

Asiakas: Valio Oy

Sijainti: Riihimäki

Sopimusaika: 2017-2017

Asiakas

Valio on suomalaisen ravitsemuksen suunnannäyttäjä ja terveysvaikutteisten maitotuotteiden kansainvälinen edelläkävijä. Valio Riihimäen meijeri valmistui vuonna 1967 ja se oli Suomen ensimmäisiä teollisia jogurtinvalmistajia. Riihimäellä valmistetaan muun muassa Valio maitoja ja Valiojogurtti® jogurtteja.

Haaste

Valio Riihimäen meijeriin vastaanotetaan vuodessa yli 200 miljoonaa litraa raakamaitoa. Mm jogurtin valmistukseen tarkoitetulle maidolle tarvittiin yksi poikkeuksellisen suuri 135 kuutioinen siilo lisää nykyisten rinnalle.

Haasteena oli myös mahdollisten vientiasiakkaiden tiukkoihin laatu- ja hygieniavaatimuksiin vastaaminen.

Elintarvikealalla on tiukat hygieniavaatimukset laitteille ja pinnoille, jotta elintarvikkeiden turvallisuus ja terveellisyys voidaan taata kuluttajille.

Elintarvikehygienian avulla taataan tuotteiden säilyvyys pakkauksiin merkityn ajan mukaisesti. Tämä asettaa myös säiliöiden tuotepinnoille tiukat laatuvaatimukset esimerkiksi peseytyvyyden suhteen.

Ratkaisu

Econet-konserniin kuuluva lahtelainen konepaja Slamex vastasi haasteeseen ammattitaidolla ja kokemuksella. Slamexilla suunniteltiin ja valmistettiin Valion Riihimäen tehtaalle suuri 135 kuutioinen siilo.

Tiukat laatu- ja hygieniavaatimukset huomioitiin jo siilon suunnitteluvaiheessa turvallisten elintarvikkeiden valmistamiseksi. Siilon pinnat suunniteltiin pyöreiksi ja siten hyvin peseytyviksi. Ruostumattomasta teräksestä valmistetun siilon sisäpinnat hiottiin ja kiillotettiin lopuksi peilipinnaksi. Lisäksi siilo eristettiin lämmönsäätelyä varten.

Luotettavasti ja turvallisesti toimiva tuotantoprosessi kasvattaa asiakkaan kilpailukykyä. Hygienia- ja terveysvaatimuksiin vastaavat laitteet ovat korvaamaton osa tätä. Laadukas ja asiakkaan tarpeet täyttävä lopputulos varmistettiin tiiviillä projektinaikaisella yhteistyöllä Valion ja Slamexin välillä.

Haluaisitko lisää tietoa?

Ota yhteyttä tuotannonjohtaja Heikki Viitaseen, matkap. 044 73 96 574, heikki.viitanen(at)slamex.fi tai lähetä viesti alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta, niin olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian.

valiotuotteet

Jätä yhteydenottopyyntö